De Haar 11 · 9405 TE Assen · 0592 - 482 600 · info@expoassen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Menu

Tijdens AGRICLASSIC van 20 t/m 22 april in EXPO Assen wordt er extra aandacht geschonken aan het thema “De Aardappel”. Vooral de ontwikkeling van poten en rooien wordt onder de aandacht gebracht met een groot aantal verschillende landbouwwerktuigen van oud tot nieuw. Zo is er een structural aardappelpootmachine “systeem Gerlsma” te zien. De bekende werpradrooier is te bewonderen maar ook een nieuwe aardappelrooier waardoor de ontwikkeling goed te zien is. 

 Naast de machines is er ook aandacht voor de verwerking van de aardappel en de aardappel als consumptiemiddel. Voor de kinderen is er een kleurplaat passend in het thema. Deze is te vinden op www.agriclassic.nl. Met een recordaantal deelnemers van ver boven de 400 is er voor iedereen wel een oldtimer te vinden die favoriet is. Vele verschillende merken van A – Z geven een mooi beeld van de ontwikkeling in de landbouwmechanisatie van de afgelopen 80 jaar. Dit jaar zijn er naast draaiende stationaire motoren ook voor het eerst draaiende grondverzetmachines te bezichtigen.  Een uniek rookafzuigsysteem zorgt er voor dat de bezoekers hiervan geen hinder ondervinden. 

 Naast alle oldtimers is er een kleine markt met onderdelen, gereedschappen en miniaturen en enkele workshops voor vrouwen en kinderen. De entree bedraagt slechts € 5,-. Kijk voor meer informatie op www.agriclassic.nl 

De mooiste tijd beleef je bij Expo Assen, onderdeel van Libéma