De Haar 11 · 9405 TE Assen · 0592 - 482 600 · info@expoassen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Menu

Assen, 17 september 2019 – Noord-Nederland is het grootste ‘living lab’ van Europa voor de ontwikkeling van autonoom vervoer. In een gebied van 11.000 km² met twee miljoen inwoners worden al drie jaar lang ideeën en concepten tot werkelijkheid gemaakt. De provincies Fryslân, Groningen en Drenthe bieden autonoom vervoer projecten volop de ruimte, niet in een gesimuleerde of afgeschermde situatie, maar tussen het echte verkeer. Noord-Nederland is de enige regio in Europa waar gewerkt wordt aan de ontwikkeling van en getest wordt met autonoom vervoer in alle vier de modaliteiten: over de weg, per spoor, over het water en in de lucht.

Op donderdag 26 september vindt bij Expo Assen het @nort festival plaats. Hier kan je zelf ervaren wat er in Noord-Nederland mogelijk is met autonoom vervoer in de lucht, door het water, over de weg en per spoor! Een uniek evenement, want voor het eerst wordt er in Nederland een festival georganiseerd specifiek gericht op autonoom vervoer.

Elkaar inspireren op @north festival doe je niet zittend in een zaaltje, luisterend naar experts en goeroes. Dat doe je in een creatieve setting, op een festivalterrein. Visionairs, financiers, uitvinders, ontwikkelaars, leveranciers, overheden en transportorganisaties worden bij elkaar gebracht. Je kan zien wat er in Noord-Nederland kan op het gebied van autonoom vervoer en wat er al gedaan wordt. Je wordt uitgedaagd om inzichten uit te wisselen en samen tot nieuwe ideeën te komen! Voor Noord-Nederland en natuurlijk ook voor de rest van Nederland en Europa!

Het @north-festival vindt plaats op 26 september 2019 van 12.00 – 17.00 uur bij Expo Assen, direct naast het TT-circuit.

Meer informatie? Ga naar www.at-north.nl/festival.

De mooiste tijd beleef je bij Expo Assen, onderdeel van Libéma