De Haar 11 · 9405 TE Assen · 088 - 9000 390 · info@expoassen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Menu

20 t/m 22 april
AgriClassic

Tijdens de Paasdagen 2019 wordt in Expo Assen voor de 4e keer Agriclassic gehouden.

Tijdens de Paasdagen 2019 wordt in Expo Assen voor de 4e keer AgriClassic gehouden. AgriClassic kent een lange geschiedenis en werd reeds in de jaren ’80 van de vorige eeuw georganiseerd. Inmiddels kan AgriClassic zich rekenen tot de grootste indoor agrarische oldtimershows van Europa. Met meer dan 300 deelnemers vinden bezoekers hier een compleet beeld van de mechanisatie in de landbouw vanaf het jaar 1900. Een bijna volledig overzicht van bekende merken van trekkers, stationaire motoren en landbouwwerktuigen uit de jaren ‘40, ‘50, ’60 en ’70 aangevuld met stands met onderdelen, documentatie en miniaturen.

De organisatie, onder de vlag van de landelijke vereniging OTMV, bestaat uit een groep vrijwilligers, waarbij velen de verantwoording hebben voor een bepaald merk. Dit zorgt voor een grote diversiteit. Zij proberen van dit merk een presentatie te geven, waardoor de geschiedenis hiervan goed wordt weergegeven. Hierdoor ontstaat er een unieke merkenpresentatie, welke door bezoekers vaak vergeleken wordt met de landbouwbeurzen uit de jaren ’50 en ’60.

Enkele exemplaren van een merk kunt u ook tegenkomen. Iedere show staan er een groot aantal stationaire motoren. Doordat deze in de hal draaien geeft dit een gezellige sfeer. Een speciaal afzuigsysteem in de hal zorgt ervoor dat u als bezoeker geen hinder ondervindt van hetgeen uit de uitlaat komt.

De laatste jaren zijn er ook steeds meer werktuigen te zien op de show. Van paardenmaaier tot hakselaars. Dit alles aangevuld met een enkele auto en vrachtwagen passend in het thema van de show.

Het thema van 2019 is “de aardappel”. De organisatie probeert het thema zo breed mogelijk te laten zien. Hoe werd er vroeger gepoot, gerooid en getransporteerd en hoe doet men dat nu. Maar ook de verwerking, van land tot op het bord.

Als oldtimer liefhebber en geïnteresseerde in landbouwhistorie mag u deze show eigenlijk niet missen!

Meer informatie vindt u op www.agriclassic.nl en volg ons op Facebook.

Voor het hele gezin
Naast alle oldtimers is er een keur aan marktkramen met onderdelen, literatuur, gereedschappen, miniaturen, reizen, etc. Met leuke workshops, een kleurwedstrijd en een zandbak voor de allerkleinsten, is de AgriClassic een mooi uitje voor het hele gezin. Lees meer>>

De mooiste tijd beleef je bij Expo Assen, onderdeel van Libéma