De Haar 11 · 9405 TE Assen · 088 - 9000 350 · info@expoassen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Menu

3 t/m 5 januari
Noordshow

De grootste kleindierententoonstelling van Nederland!

De Noordshow is een nationale tentoonstelling, waar verschillende kleindieren van fokkers geshowd worden. Met jaarlijks gemiddeld 15.000 bezoekers is het de grootste kleindierenshow van Nederland.

De Noordshow

De Noordshow is een nationale tentoonstelling die elk jaar begin januari wordt gehouden. Op de tentoonstelling worden verschillende rassen hoenders, dwerghoenders, serama’s, konijnen, cavia’s, kleine knagers, sierduiven, siervogels en watervogels 

van fokkers geshowd. Op de Noordshow zijn meer dan 10.000 kleindieren te zien. Daarnaast staan er 

 

ook nog talloze stands van clubs en verenigingen waar je meer informatie over de rassen en kleindieren kunt krijgen.

De vereniging ‘Noordshow’ is opgericht in 1976 door kleindier-verenigingen uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Door de enorme grootte van de tentoonstelling en omdat bijna alle erkende rassen te bewonderen zijn, is er ook belangstelling vanuit het buitenland. Elk jaar reizen mensen uit Duitsland, België en Luxemburg naar Assen voor de Noordshow.

 

Shows

Op de Noordshow worden er ook verschillende shows gehouden. De organisatie Kleindier Liefhebbers Nederland brengt haar bondshow van de afdeling ‘veren’ (dat zijn de hoenders, dwerghoenders en sier- en watervogels) onder bij de Noordshow. Voor de jeugd is er de speciale Jeugdshow met een eigen prijzenpot en eigen keurmeesters.

 

 

De mooiste tijd beleef je bij Expo Assen, onderdeel van Libéma