De Haar 11 · 9405 TE Assen · 0592 - 482 600 · info@expoassen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Menu

Omgeving

Expo Assen ligt vlak langs de hoofdstad Assen in de provincie Drenthe. Een bezoek aan Expo Assen kan daarom ook makkelijk gecombineerd worden met een bezoek aan deze interessante historische stad. 80.000 jaar geleden sloegen de Neanderthalers hier hun kamp op. Het begon als kamp voor de Neanderthalers en ontwikkelde zich tot dorp en later tot stad. Veel van deze mooie geschiedenis is terug te vinden in Assen.

Stad vol historie

De stad staat vol met monumenten die afstammen van ver voor Christus. Zo vind je in de zuidmuur van de Abdijkerk van het Drents Museum en de westelijke Muur van het Drents Archief nog stukken muur uit de kloostertijd, het oudste stukje Assen. Ook gereedschap gemaakt van vuursteen dat afstamt van de allereerste bewoners, 80.000 tot 55.000 jaar geleden, zijn gevonden. Er is genoeg te zien en te ontdekken over deze mooie stad.

Naast de vele geschiedenislessen die Assen telt vind je in de binnenstad ook nog vele terrassen, winkeltjes en restaurants. Slenter door de gezellige straatjes van Assen en ontdek Assen!

De mooiste tijd beleef je bij Expo Assen, onderdeel van Libéma